Sosyal Medya


Ortak Dersler Bölüm Başkanlığı 


Endüstrinin kalbinde yer alarak “Sanayi Dünyasının Üniversitesi” olmayı hedefleyen üniversitemizde ortak dersler olarak amacımız gerekli bilgiye ve teknolojik donanıma sahip mezunlar yetiştirmenin yanı sıra, dilini doğru ve yerinde kullanan, zengin bir kelime hazinesine sahip, tarihi iyi okuyan, anlayan ve kıymet veren, en az iki yabancı dil konuşabilen, girişimci bir ruha ve entellektüel donanıma sahip mezunlar verebilmektir. Bu doğrultuda ortak derslerimizden olan Türk Dili ve Edebiyatı,  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Akademik İngilizce derslerinde üniversitemize özgün ders içerikleri oluşturulmuş böylelikle “zorunlu ortak ders” algısının kırılması amaçlanmıştır.  Bunun yanı sıra  derslerde “araştırma-sunum-rapor” tekniği kullanılarak uygulamalı ve aktif eğitim modeli benimsenmiş, dersler klasik anlatım yönteminden kurtarılmıştır.

Öğrencilerimize yine ortak dersler bünyesinde henüz açılan Almanca, Çince, Arapça, Rusça, İspanyolca ve İtalyanca dillerinden herhangi birini seçme ve İkinci bir yabancı dili öğrenme imkanı sunulmuştur.

Çevresel ve toplumsal konularda bilinçli yaklaşım edinmeyi amaçlayan, sosyal ve kültürel etkinliklere odaklanan, farklı mesleki alanlardan başarılı, ilham veren ve deneyimli konukların katılımıyla işlenen Üniversite Hayatına Giriş derslerinde ise hem öğrencinin üniversite hayatına kolayca adapte olması hem de aktif bir birey olması amaçlanmaktadır. Bu dersin devamı olan Geleceğin İnşası derslerinde de öğrencilerin mesleki alanda kariyer planlama, mülakat süreçleri, etkili iletişim ve yöntemleri konusunda bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır. Ayrıca derste bilim, teknik, sanayi, Ar-Ge alanında yaşanan gelişmelerle ilgili çeşitli seminerlerle öğrencilere rasyonel ve eleştirel düşünebilme, akılcı çözümler üretebilme ve gelecekteki iş fırsatlarını değerlendirme bilgisi verilmesi hedeflenmektedir.

Üniversitemize fark katan diğer ortak derslerimiz Girişimciliğin Temelleri ve Girişimcilik Projesi dersleridir. Bu derslerde bir taraftan öğrencileri gerçek iş hayatına ve dünyaya hazırlamak üzere iş planı analizi ve modellemesi, maliyet hazırlama, şartname hazırlama, inovasyon, ticarileşme, şirketleşme gibi konular öğretilmekte diğer taraftan da farklı bölümlerden öğrencilerin bir araya gelip bir takım çalışması yaparak bu bilgileri proje ve iş fikrine dönüştürmesi ve bir ürün elde etmesi amaçlanmaktadır. Dönem sonunda ise öğrenciler “Pitching Day” etkinliğiyle geliştirdikleri bu ürünlerin yatırımcı sunumlarını yapıp projelerini yarıştırmaktadırlar.

Ortak Dersler Bölüm Başkanlığı